ПРАВИЛА входу/виходу, в’їзду/виїзду на/з територію/ї двору та до/з ЖК «Покровський Посад»

1. Категорії перепусток ЖК «Покровський Посад»:

Категорія А «Гість» (жовтого кольору) – електронна перепустка видається при вході (в’їзді) на територію, і здається при виході (виїзді).

 Категорія В «Власник» (зеленого кольору). На одне приміщення безоплатно видається 1 (одна) перепустка. Власник може придбати необхідну кількість електронних перепусток у вигляді карт відповідного кольору або брелоків за встановлену плату. В логотипі даних перепусток для додаткової візуальної ідентифікації осіб може використовуватися фотографія Власника або користувача перепустки.

 Категорія D «Ремонт» (червоного кольору) — для виконробів і робітників, що виконують роботи в приміщеннях за замовленням Власників.

 Категорія E «Завантаження/розвантаження» (червоного кольору із зеленою полосою) — для вантажно-розвантажувальних робіт на території, видається при в’їзді на територію, і здається при виїзді.

 Категорія F «Верхній двір» (жовтого кольору із зеленою полосою) – для заїзду/виїзду до/з верхнього двору. Електронна перепустка видається при в’їзді на територію і здається при виїзді. Може видаватися для зупинки та стоянки тривалістю не більше 30 хвилин Власникам квартир і нежитлових приміщень, гостям, працівникам установ з ремонту, обслуговування будинків та інженерно-технічних систем, Відповідальним особам за ремонт квартир і нежитлових приміщень. Перепустка автоматично зупиняє свою дію після спливу 30 хвилин з моменту заїзду.

 Категорія F1 «Верхній двір» (жовтого кольору із двома червоними полосами) – для заїзду/виїзду до/з верхнього двору. Електронна перепустка видається при в’їзді на територію і здається при виїзді. Може видаватися для зупинки тривалістю не більше 60 хвилин транспорту для вантажно-розвантажувальних робіт на будинок 32-А і нежитлових приміщень перших поверхів, виконробам, робітникам. Перепустка видається за попередньою заявкою Власника чи Відповідального і тільки для завантаження/розвантаження речей і вантажів. Попередня заявка на заїзд вантажного автотранспорту оформляється по телефону у адміністратора будинку або на КПП з вул. Студентської. Стоянка заборонена. Перепустка автоматично зупиняє свою дію після спливу 60 хвилин з моменту заїзду.

Категорія G «Мийка» (синього кольору) — перепустка на автомийку.

  1. ВХІД на територію двору і до свого будинку дозволяється:

Власникам (орендарям) квартир, членам їх сімей, власникам і співробітникам нежитлових приміщень:

  Режим допуску — цілодобово через всі точки входу/виходу з/на територію за електронними перепустками категорії «В» за системою контролю і управління доступом (надалі – «СКУД»).

  Режим допуску гостей:

 — цілодобово, вхід/вихід через всі точки входу/виходу з/на територію. Заходять на територію і в будинки тільки за дозволом Власника (члена сім’ї, орендаря, співробітника) та/або в їх присутності за електронними перепустками категорії «А». Дозвіл може бути надано заздалегідь адміністратору або співробітнику офісу Керуючої компанії або в нічний час охороні будинку, а також у момент, коли гість підійшов до одного з входів на територію комплексу. У першому випадку на всіх входах в комплексі є інформація про очікуваного гостя, підготовлена для нього гостьова перепустка конкретного будинку. Гість називає своє ім’я або прізвище або організацію (доставка піци, дрібної електроніки тощо без заїзду транспорту на територію) або інший ідентифікатор, який обрав Власник для свого гостя. При виході з комплексу гість здає перепустку на одному з виходів.

Якщо гість приходить несподівано або Власник не попередив заздалегідь про його прихід, то в цьому випадку охоронець одного з входів на територію комплексу через адміністратора отримує згоду Власника прийняти гостя або відмову.

  Режим допуску працівникам установ з ремонту, обслуговування будинків та інженерно-технічних систем:

На час проведення робіт, вхід/вихід через КПП з вул. Студентської за списком установи з підписом керівника, погодженим з ТОВ «Керуюча компанія  «Статус», за електронними перепустками категорії «D» — для усунення поломок або ліквідації наслідків аварійних ситуацій та обслуговування систем.

  • Відповідальним особам за ремонт квартир і нежитлових приміщень:

Режим допуску — на час проведення робіт цілодобово, вхід/вихід через всі точки входу/виходу з території за електронними перепустками категорії «B» — для організації та контролю проведення ремонтів квартир та нежитлових приміщень.

Порядок видачі та користування перепустками: Перед початком ремонтів квартир та нежитлових приміщень Власник приходить в офіс ТОВ «Керуюча компанія «Статус» разом зі своїм представником — відповідальною особою за ремонт квартири або нежитлового приміщення (Відповідальним). Власник підписує на місці документ про те, що він довіряє виписку перепусток, поточні взаємини з ТОВ «Керуюча компанія «Статус» з ремонту квартири (нежитлового приміщення) — Відповідальному. Далі Відповідальний проходить інструктаж в офісі Керуючої компанії, знімається скан-копія його паспорта (першої, другої сторінки та сторінки з указаним місцем реєстрації). Відповідальному видається електронна перепустка категорії «B» на весь час проведення ремонту. Завдяки цій перепустці він може заходити на територію, в Будинок через центральний хол, а також оформляти перепустки для робітників.

Виконроби і робітники, які виконують ремонтні роботи:

  Режим допуску — за перепустками категорії «D» вхід/вихід через КПП з вул. Студентської.

Порядок видачі та користування перепустками: Поки у квартирі (нежитловому приміщенні) ведуться ремонті роботи, робітники та виконроби, яких наймають власники квартир і нежитлових приміщень, заходять на територію і виходять з неї тільки через один вхід — через контрольно-пропускний пункт (надалі – «КПП») з вул. Студентській. Їх вхід і вихід реєструється в СКУД з ідентифікацією людини. Охоронець додатково візуально звіряє фото робітника в базі даних і людини яка входить/виходить.

При оформленні перепустки знімається скан-копія паспорта (першої, другої сторінки та сторінки з указаним місцем реєстрації) кожного виконроба (робочого), при заході до комплексу — 1 раз при оформленні перепустки.

Робітники та виконроби можуть перебувати на території з 7:50 до 20:10 в будні дні та у суботу для проведення негучних робіт. В інший час доби, в недільні та святкові дні робітникам знаходитися на території комплексу заборонено. Охорона має право виявити і перепровадити до виходу осіб, які знаходяться на території комплексу за перепустками категорії «D» в неурочний час.

Робочі та виконроби заходять в будівлю через ліфт для транспортування пожежних підрозділів (надалі – «ЛТПП») або через сходи поруч за перепусткою. Їх вхід також реєструється в СКУД.

Ліфтами центральної групи робочим та виконробам користуватися заборонено. Для цього всі кнопки ліфтів центральної групи (по одній на поверх) активуються за перепустками власників і гостей, а за перепустками робітників — не активуються.

3.В’ЇЗД АВТОТРАНСПОРТУ на територію дозволений:

До Нижнього двору:

Власникам квартир і нежитлових приміщень, відповідальним — для зупинки і стоянки за перепустками категорії «В» цілодобово. Стоянка дозволена не більше 24 годин з моменту заїзду.

Гостям, працівникам установ з ремонту, обслуговування будинків та інженерно-технічних систем — для зупинки і стоянки за наявності вільних місць за перепустками категорії «А» цілодобово. Стоянка дозволена не більше 24 годин з моменту заїзду.

Виконробам, робітникам — для зупинки для вантажно-розвантажувальних робіт за перепустками категорії «D» тривалістю не більше 30 хв. Стоянка заборонена.

Транспорту для вантажно-розвантажувальних робіт — для зупинки для вантажно-розвантажувальних робіт за перепустками категорії «E» тривалістю не більше 60 хв. за попередньою заявкою Власника чи Відповідального і тільки для завантаження/розвантаження речей і вантажів. Попередня заявка на заїзд вантажного автотранспорту оформляється по телефону у адміністратора будинку або на КПП з вул. Студентської. Стоянка заборонена. 

  Стоянка автотранспорту дозволена тільки на місцях, позначених дорожньою розміткою.

  До Верхнього двору: тільки для цілей вантажно-розвантажувальних робіт і посадки/висадки пасажирів за перепустками категорії «F» та «F1». Стоянка автотранспорту дозволена тільки на місцях, позначених дорожньою розміткою.

4.В’їзду/виїзду СПЕЦІАЛЬНОГО АВТОТРАНСПОРТУ, який прибув за викликом або для ліквідації НС/аварій (швидка допомога, МНС, міліція, аварійні комунальні служби тощо) дозволяється цілодобово за перепустками категорії «А» та «F». Дозволений час перебування такого автомобіля на території визначається необхідністю.

5.Факти порушень автоматично фіксуються СКУД, можуть підтверджуватися системою відеоспостереження, фотофіксацією та/або свідченнями (письмовий акт, рапорт, службова записка) інспекторів охорони, співробітників Виконавця. Відповідальність за дотримання даних ПРАВИЛ покладається на власників приміщень (квартир, нежитлових приміщень), за електронними перепустками яких був зроблений заїзд на територію ЖК «Покровський Посад».

У разі порушення Правил відбуваються наступні дії:

 Перший випадок — автоматична зупинка дії перепустки на в’їзд на 72 години. Поновлення дії перепустки одноразово дозволяється раніше спливу 72 годин, у випадку проведення з порушником роз’яснювальної бесіди.

  Другий випадок — автоматична зупинка дії перепустки на в’їзд на 168 годин.

  Третій випадок і наступні — автоматична зупинка дії перепустки на в’їзд на 720 годин.

При цьому електронні перепустки продовжують діяти на вхід до будинку і на територію.

У випадку втрати перепустки, користувачі (Споживачі Комплексу) зобов’язані негайно повідомити про такий факт ТОВ «Керуюча компанія «Статус». Якщо службою охорони або співробітниками ТОВ «Керуюча компанія «Статус» буде виявлено той факт, що перепусткою користується інша особа, ніж Власник (користувач) перепустки, то така перепустка блокується і вилучається охороною або співробітниками ТОВ «Керуюча компанія «Статус», а особа, яка намагалася скористуватися цією перепусткою – не допускається до будинку.